Kis Zoltán

"Kedves Olvasó!
Ha ezen a honlapon barangolsz és ezeket a sorokat olvasod, akkor biztosan keresel valamit, ami nem test szerint, hanem lélek szerint táplál.

Bővebben

Lehet, hogy megtért keresztényként egyszerűen gyönyörködni akarsz Isten másokban elvégzett munkájában, de lehet, hogy valaki ide vezetett, aki észrevette szíved éhségét. Saját életemen keresztül szeretnélek bátorítani azzal a kijelentéssel, hogy Isten a szerető Atya, aki hazavárja minden gyermekét. Életem minden pillanatában tudtam, hogy Ő van és vigyáz rám. A mindennapjaimat azonban a saját elképzeléseimre és „törvényeimre” építettem, ami oda vezetett, hogy a szívem megtelt ítéletekkel, irigységgel, hazugságokkal, félelemmel és az éjszakákban próbáltam meg mindezt orvosolni. Isten kegyelméből egy napon meghallottam az Ő igaz beszédét, Krisztus megfogta a kezemet és megajándékozott egy új szívvel. Megtapasztaltam az Ő végtelen Szeretetét és Kegyelmét, amivel a mindennapjaimon akar engem kísérni. Csodálatos dolog minden reggel arra ébredni, hogy a kegyelem minden nap megújul, mert Ő az egyetlen örökkévaló hű és igaz Isten."

Kis Zoltán
 

Bezár

Némethné Nagy Irén

"Hetedhét országot bejártam, sok gyönyörűséget láttam, de ma már tudom, hogy Isten országánál nincs szebb. Egész életemben Istent kerestem, csak nem voltam tudatában ennek. Kerestem a kultúrában, az irodalomban, a művészetben, majd kerestem a kapcsolatokban, a gyerekeimben...

Bővebben

Tovább kerestem a luxusautóimban, a házakban, a gyönyörű ruhákban, az ékszerekben, kerestem a sikerben, az emberek szeretetében, de kerestem Mauritiuson, Havain, Bermudán, Dubaiban is. Nagyon hálás vagyok ezekért a lehetőségekért, csak el szeretném mondani, hogy nem ott találtam meg.

A sikeres üzleti tevékenységem előtt 20 évig voltam gimnáziumi tanár. Bölcsészként magyar- és világirodalmat, művészet történetet és bibliát is tanítottam. Lehet megdöbbent az, de süket és vak voltam, miközben Isten nélkül tanítottam az Ő szavát. Felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan öröm töltött el, amikor megelevenedett számomra az élő Isten élő szava. Mindent, amit eddig kerestem, megtaláltam Benne és Nála. Ma már Pállal együtt én is kárnak és szemétnek vallok minden olyan önmegváltó praktikát, amit az okkultizmus és az ezotéria ígért. Hatalmas teher esett le a szívemről, amikor felismertem, hogy maximálisan rá vagyok szorulva Isten kegyelmére, és amit én görcsösen, a megoldás esélye nélkül hajszoltam, Jézus Krisztus már megtette helyettem és értem. A sötétségbe fényt hozott, világosságot adott és megtapasztaltam az Ő örömét, szabadítását és a valódi bűnbocsánatot. Átölelt, betöltött a Szellemével, békét hozott és örök élettel ajándékozott meg. A világon semmihez nem hasonlítható teljességet kaptam.

Nem tudom, hogy mire van szükséged, mit keresel és mit hajszolsz, csak azt tudom, hogy Kinél van a megoldás: „Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége…, mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon.”

Némethné Nagy Irénke
 

Bezár

Bökönyi Péter

"Bökönyi Péter vagyok, Nyíregyházán élünk feleségemmel és 3 gyermekünkkel. Gyerekkoromtól kerestem az „önmegvalósítás” lehetőségét és a beteljesedést, főleg a zenében és a táncban. Mindkét területen kitűztem célokat, de mikor elértem, azon a ponton rá kellett jönnöm, hogy...

Bővebben

nem adja meg az áhított beteljesedést és elégedettséget, amire vágytam. Emellett folyamatosan éreztem, hogy egy pár percre talán megragadja az embereket, ha jól zenélek vagy táncolok, de az senkit nem érdekelt, hogy én ki vagyok valójában. A hétköznapok továbbra is magányosan és üresen teltek, amellett, hogy megtaláltam az életem párját. Az eredményeim alapján sikeresnek nézhettem ki, de egyre elégedetlenebb lettem.

Végül oda jutottam, hogy olyan produkciókhoz kellett asszisztálnom, ami már művészileg sem érdekelt, így még siralmasabbá vált számomra az élet. Úgy éreztem, hogy teljesen feleslegesen töltöttem 20-25 évet a hivatásomnak tekintett művészi pályán.

Ekkor szólított meg az Úr, általa felismerhettem azokat az igaz értékeket, amit Ő képvisel ebben az univerzumban, amit csak az Ő világosságában lehet meglátni. Olyat tapasztaltam meg, amit még soha nem éreztem azelőtt, elfogadottságot és békességet kaptam.

Segítségével felismertem, hogy mennyire hamis dolgoknak szántam oda az évtizedeimet. Érzem, hogy sejt szinten regenerálja az életemnek minden területét, amit átadok neki, legyen az az anyagiak területe, a kapcsolataim, az egészségem. Nagyon hálás vagyok, hogy megtalált az Úr. Az életem legnagyobb horderejű eseménye, hogy felé fordulhattam, és hogy Őt szolgálhatom."

Bezár

Kató Gizella

"Kató Gizella vagyok, 37 éves családanya, Nyíregyházán élünk férjemmel és három fiúnkkal.
Egy távközlési cégnél dolgozom csoportvezetőként már több mint tíz éve. Gyerekkoromtól kezdve mindig éreztem, hogy az emberben van valami örök, ami soha nem hal meg...

Bővebben

Kerestem az igazságot, nagyon hamar a meditáció, grafológia, hipnózis, buddhizmus, jóslások és ezeknek mindenféle keverék irányzataihoz fordultam, és mindig csalódtam, mert csak zavaros manipulációs törekvéseket, pénzsóvárságot találtam.

Közben házasodtam, gyerekem született, elváltam, megint házasodtam, dolgoztam, teltek a hétköznapok. Egyszerűen nem értettem, hogy mi értelme van így az életnek. Aktívan gyakoroltam a manapság olyan divatos pozitív gondolkodást, de közben éjjel már nem tudtam aludni a kínzó szívdobogástól, és sorban mentek tönkre a kapcsolataim a munkatársaimmal, a szüleimmel, a gyermekemmel, a férjemmel. Egyszerűen nem értettem, hogy jutottam odáig, hogy reggel már nyugtatót kellett bevennem, hogy elinduljak dolgozni, néhány óra múlva pedig már energiaitalt ittam, hogy bírjam a munkahelyi terhelést.

2008-ban nagyszerű barátaink közvetítésével eljutottunk egy előadásra, amely a pénzügyekről szólt – a Biblia tükrében. Ahogy ott ültem, tudtam, hogy az igazságot hallom – a színtiszta igazságot. Szomjas lettem, és mindenhol ott akartam lenni, ahol Balázs Istvánt lehet hallgatni. Így találkoztam a kolozsvári gyülekezettel, és olyan szeretetet, elfogadást, és örömöt tapasztaltam, ami nélkül már nem akartam tovább élni. Egy nap a férjem hazahozta Derek Prince „Engesztelés” c. könyvet, olvastam, és megértettem, hogy a megváltásra éppen énmiattam volt szükség, és hogy nekem éppen a megváltás erejére, Krisztusra van szükségem. Aztán találkoztam az élő Jézussal, az én megváltómmal, és megszűnt bennem a kínzó üresség, tudom, hogy az életemnek értelme és célja van, és ezért nagyon hálás vagyok! Most is vannak kihívásaink, megoldandó dolgaink, de tudom, hogy kiben bízzak, és hogy van Valaki, akinek a szava igaz, aki mindig hűséges, aki ismeri minden titkomat, és mégis szeret. Köszönöm a kolozsvári gyülekezetnek, hogy olyan hangosan kiáltották az Úr Jézus nevét, hogy az Nyíregyházáig elhallatszott!"

Bezár

Földesi László

"Több évtizeden keresztül próbáltam a saját fejem szerint élni. Racionális, műszaki gondolkodásom kereste, hogy hogyan működünk mi emberek. Ezért voltam nyitott a pozitív gondolkodás, a természetgyógyászat, azokkultizmus felé. De...

Bővebben

Isten hívott, hogy halgassam meg, olvassam el az Ő "használati utasítását"
Isten írott igéjében, a Bibliában, mindent megtaláltam: hogyan
teremtettem, hogyan működöm, hogyan változhatok, hogy mivel kell szembenéznem, hogy milyen csodálatos élettel és jövővel ajándékozott meg a Teremtőm.
De a legfontosabb, amit megtaláltam Nála Jézus által: az életem biztonságát. Soha többé nem kell aggódnom, félnem semmitől, mert Ő vigyáz rám!"

Földesi László
 

Bezár

Schwarcz Andrea

"Jézus Krisztus megismerése előtt az életem tele volt nehézségekkel és megoldatlan problémákkal. Szülői támogatás nélkül tizenéves korom óta csak magamra számíthattam mindenben, így mindent úgy tettem, ahogy én jónak láttam. Kívülről úgy tűnt, hogy ügyes és erős vagyok..

Bővebben

de minden lépésemmel egyre nehezebb helyzetbe hoztam magam. A rengeteg erőfeszítés ellenére egyre kilátástalanabb és kétségbeesettebb voltam.
Nem találtam a helyem és nem találtam az utam. Isten kegyelméből 2009. nyarán megismerhettem Jézus Krisztust, aki teljesen megváltoztatta az életem. Otthonra találtam az Ekklesia gyülekezetben, csodálatos családdal ajándékozott meg Isten, és nem kell már a saját erőmre és okosságomra támaszkodjak. Ma a kilátástalanságot felváltotta a remény és a kétségbeesést a biztonság. Nagyon hálás vagyok az új életemért, és bízom benne, hogy az Úr be tudja majd fejezni azt a jó munkát bennem, amit elkezdett, hogy segítségére lehessek sok más elveszett személynek."

Schwarcz Andrea

Bezár

Patainé Bajzáth Zsuzsa

"Gyermekkoromban sokat kérdeztem a szüleimet arról, hogy milyen Isten, hol lakik, hogyan tudok beszélni vele, hogyan tud egyszerre mindenkire figyelni? Gyermeki hittel, teljesen természetes volt számomra a létezése...

Bővebben

Később ez a kép elhomályosult, nem találtam követendő példát, nem láttam boldog és áldott keresztény életet. Az életemet céltudatosan, a saját elképzeléseim szerint éltem, magasra állítottam a mércét magam és a környezetem számára is. Harcoltam, küzdöttem, de a magaslatokat mindig mélységek követték. Elfogadtam, hogy ilyen az élet, de közben telve voltam lázadással és keserűséggel. Egy számomra nagyon fontos barátnőm hívott el pár évvel ezelőtt egy istentiszteleti alkalomra, ahol jól éreztem magam, de nem tudtam eldönteni, hogy mi legyen a következő lépés. Ajánlottak nekem könyveket, CD-ket, hívtak több alkalomra is, de a bensőm mégis ellenállt. Össze voltam zavarodva, eszembe jutott a sok gyermekkori kérdés Istennel és a hittel kapcsolatban. Mégis el kezdtem olvasni Derek Prince – A hit alapjai című könyvét, mert az agyammal meg akartam érteni, hogy hol is vagyok, mi, hogyan működik. Az Úr el kezdett munkálkodni a szívemben is, és felismertem, hogy eddigi életem meghatározó pillanataiban mindig is Ő volt az, aki megtartott, aki felemelt, aki megvigasztalt, aki már többször hívott, és azzal a hittel, ami kezdett felerősödni bennem, tudtam azt a döntést hozni, hogy felé fordulok, hogy az önmegvalósítás helyett Őt választom, az Ő útján megyek. Isten kegyelméből megértettem, hogy Jézus értem is odaadta magát, hogy az Ő engesztelő áldozata által megújulhat az életem. Visszakaptam az Örömöt, békességet találtam, és általa valóban újjá lett minden. A mindennapok során, a magánéletben, a munkában, a közösségben, reménységgel a szívemben megyek az úton, mert minden nap megtapasztalom Isten megújuló kegyelmét és szeretetét. Az Úr vezetésében bízva szeretném sokak számára továbbadni azt a Szeretetet, amellyel az én szívem telve lett!"

Patainé Bajzáth Zsuzsa

Bezár

Bakti Viktória

"Az én történetem lassan két éve kezdődött. Előtte a fiatalok szokásos életét éltem. Bulikból bulikba jártam, azt hittem ez jelenti a nagy örömöt és kikapcsolódást. A hétvégi lerészegedések szokásossá váltak. Úgy éreztem mindenem megvan, amire csak szükségem lehetne...

Bővebben

Aztán kezdtem egyre furcsábban érezni magam a hétvégi bulikban. Már nem nyújtották a szükséges érzést, a másnaposság pedig kifejezetten szörnyen érintett.
Egyik nap ültem a szobámban és azon gondolkoztam, mennyire magányos vagyok, miközben körbe vesznek a „barátok”. Istent hibáztattam, hogy miért hagyta, hogy rossz dolgok történjenek velem és a családommal, hiszen mi annyi embernek segítettünk már. Aztán egy hétvégén elmentem egy istentiszteleti alkalomra, ahol Jézus keresztezte az utamat. Rádöbbentem, hogy nem az az igazi élet, amit addig éltem, ettől sokkal jobbat szánt nekem Isten. Megértettem, hogy a rossz dolgokat nem Isten akarta az életemben, hanem én magam választottam azokat. Mára már tudom, csak ez az út járható, számomra nincsen más lehetőség." 

Bakti Viktória

Bezár

Kiss Zsuzsa

,,Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát: és ezek mind megadatnak néktek." (Máté 6:33)

 

Bővebben

"Sokszor hallottam ezt az Igét, mielőtt meghallottam. Nem értettem, hol kell keresni? Egyáltalán, hogy néz ki, milyen az Ő országa? Milyen Isten? Ki az a Jézus? Miért jó nekem, ha találkozok vele? Hol fogok vele találkozni? ... rengeteg volt a kérdés, sehol a válasz. Gondolom, nem vagyok egyedül ezekkel a kérdésekkel.

Sok - sok évvel ezelőtt a kezembe akadt egy Biblia, de ma sem tudom, hogyan került hozzám! Olvastam és jó szokásomhoz híven szépen aláhúztam benne néhány mondatot, ami ,,tetszett". Aztán elraktam valahová, mert nem értettem belőle semmit, meg túl apró betűs és hosszú!
Lassan két éve lesz, hogy elhívtak egy Istentiszteletre. Szívesen mentem, kicsit különös volt, hogy nem templomba kellett menni! Nem tudtam, mi történik a színpadon, kik ezek az emberek, mit akarnak tőlem, miért vagyok én ott? Volt valami bennük, amit eddig másokon nem láttam és csak azt tudtam, hogy az ami nekik van, nekem is kell! Önkéntelenül is folytak a könnyeim, hiába törölgettem a szemem, nem apadt el. Gyönyörű Istent dicsőítő énekeket hallottam, bibliai történetet, amit megértettem, mert érthető nyelven magyarázták. Úgy szívtam magamba minden szót és dallamot, mint szivacs a vizet.
Mindent akartam tudni ezután, rögtön, azonnal! Éjjel - nappal (nem túlzok) olvastam mindent, amit a kezembe adtak és persze a Bibliát is. Lázasan kerestem Istent! Azt képzeltem, hogy majd egy éjjel felébredek és ott ragyog az én szobámban, megsimogat és elmondja milyen régen várt már rám, és mennyire szeret! Nem így történt! Ő mindig jött, de én nem mindig láttam! Szólt is, de nem mindig hallottam! Nem adtam fel! Kerestem, reménykedtem, bíztam benne. Hittem, hogy szeret engem is!!! És...
Megláttam - mikor levettem a szemem önmagamról! Meghallottam - mikor csendben maradtam és hallgattam másokat! Szólt és jött, mikor megértettem, hogy köszönettel és hálával tartozom neki mindenért, hiszen MINDEN tőle van. Amikor tiszta szívvel, hittel rábíztam az életemet, a múltamat, a jelenemet és a jövőmet."

,,Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az ÚR! Boldog az az ember, aki ő benne bízik." (Zsolt.34:9)

Kiss Zsuzsa

Bezár